Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ψηφιακές Εκπαιδευτικές Πλατφόρμες


Οι Ψηφιακές Εκπαιδευτικές Πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ:

Το Υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας:
 Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.


 Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).





Λίγα λόγια για την τεχνολογία ΕΕΛΛΑΚ:
Το Ελεύθερο και Ανοιχτό λογισμικό δημιουργήθηκε , αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε μεσω της απομακρυσμένης συνεργασίας χιλιάδων συντελεστών από όλα τα μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες δεκάδες ελευθερες εφαρμογές και πλατφόρμες τηλεσυνεργασίας (μια μικρή λίστα διαθέσιμη εδώ)  - τηλε-εργασίας (μια μικρή λίστα διαθέσιμη εδώ) και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου